Al een tijdje hadden we het plan om te investeren in duurzaam ondernemen. Inmiddels heeft Van Dijk Klimaat 127 zonnepanelen en een klimaatinstallatie met warmtepompen airconditioning geplaatst.

Meer lezen, zie onderstaand artikel uit 078 Magazine.

Onlangs werden er 12 nieuwe trailers aangeschaft van het merk Schmitz. Alle trailers zijn voorzien van een volgsysteem van Verizon.

Vorex Logistics heeft de goede samenwerking met haar klant Noviplast verstevigd door een nieuwe trailer in de huisstijl van Noviplast uit te rusten.

Noviplast is een groothandel in non-food consumenten artikelen en sinds 1986 actief in het aanbieden van producten door middel van instore video promotie. 

Het productassortiment van Noviplast wordt in diverse filialen van bekende warenhuizen, speciaalzaken, supermarkten, bouwmarkten en tuincentra aangeboden met behulp van infomercials. Het voortdurend wisselend assortiment waarin nieuwe en innovatieve producten zijn opgenomen, worden verkocht onder de eigen merken Star Clean, Star Cuisine en Star Tool.

Vorex Logistics brengt de goederen per zeevracht container of luchtvracht naar Nederland.  Na aankomst worden de goederen ingeklaard bij de douane en in opslag genomen. Noviplast moet snel kunnen schakelen en heeft daardoor de meeste producten op voorraad.  

Vanuit het magazijn van Noviplast worden de bestellingen gereed gemaakt en door de merchandisers in de winkels geleverd.

Snelle en juiste aflevering van producten staat hoog in het vaandel bij Noviplast en Vorex Logistics.

We vertrouwen erop dat deze rijdende reclame gezien gaat worden en positieve reacties oplevert.

Vorex selecteerde Verizon Connect om de locaties en prestaties van haar 74 trailers te volgen die van Benelux en Duitsland naar het Verenigd Koninkrijk en Ierland rijden. 
Michel de Lange, mede-eigenaar van Vorex Logistics: “Als er iets ongewoons gebeurt, zien we dit meteen en kunnen we het gelijk melden. Door de geofence-alerts te combineren met het near-realtime volgsysteem kunnen we onze assets beschermen. Zo weten we gelijk wanneer een trailer abrupt stopt of gestolen lijkt te zijn.

Lees hier het Persbericht_Verizon Connect_Vorex Logistics kiest voor Verizon Connect Asset Tracking

In 2018 was Vorex de eerste die met Schmitz cargobull Powercurtain trailers ging rijden. De Powercurtain trailers bevallen zo goed dat recent de vloot is uitgebreid met nog eens 12 Powercurtain trailers.
“Het gebruik van de Schmitz Powercurtain trailers levert tevredenheid, tijdwinst en kostenbesparing op.”
Bron: Auto- en Transportwereld

Meer weten? Neem contact met ons op: info@vorex.nl / 
+31 (0)78 – 629 13 50

Internationaal logistiek dienstverlener Vorex heeft de trailervloot uitgebreid met tien schuifzeilopleggers van Schmitz Cargobull. Bijzonder hieraan is dat er geen latten meer in de opbouw zitten, maar dat ze beschikken over een Powercurtain. Ook voor deze constructie heeft de TÜV het DIN XL 12642 XXL certificaat afgegeven inzake ladingzekering.

Het kenmerk van de Powercurtain is dat het dak van de trailer versterkt is en dat er van zwaardere en sterkere zeilen gebruik wordt gemaakt, waarin een riem van aramide is verwerkt. Dit gebeurt op twee hoogten in het zeil. De trailer wordt er dus niet lichter van dat de planken ontbreken. “Door deze constructie kan tijd gewonnen worden bij het laden en lossen, dat is het voordeel dat Vorex nu gaat ervaren. Ook de veiligheid tijdens deze handelingen verbetert. Chauffeurs hoeven geen acrobatiek meer uit te voeren om de bovenste planken te verwijderen of weer aan te brengen, aldus Schmitz Cargobull.

De trailers voor Vorex zijn van het ferrytype. Ze staan op Schmitz Cargobull assen en hebben schijfremmen. Om het systeem uit te testen, is een van de trailers uitgerust met trailertelematica van Schmitz Cargobull. In totaal telt de vloot van Vorex nu 62 trailers, de tien nieuwe exemplaren betreffen een uitbreiding van de vloot. Over eigen trekkers beschikt Vorex niet. “We sturen onze trailers onbegeleid naar Groot Brittannië. We beschikken aan beide kanten van de Noordzee over een groep gespecialiseerde bedrijven waar we mee samenwerken om de trailers te krijgen waar ze nodig zijn”, aldus Jack Luijckx van Vorex.

Vorex begon in 1976 en heeft zich ontwikkeld tot een veelzijdig specialist op het ferryvervoer naar Groot Brittannië. Maar het bedrijf kan ook zendingen naar andere delen van Europa verzorgen desgewenst kan dit ook per schip of met het vliegtuig. Vorex beschikt verder over multifunctionele opslaglocaties die net als de trailers geschikt zijn voor uiteenlopende productgroepen. Groot Brittannië is het specialisme van het bedrijf, en sinds kort worden ook diensten aangeboden naar Ierland.

Vorex is sinds 2011 klant van Schmitz. “De relatie is vanaf het begin in 2011 prima bevallen. Denk dan met name aan opvolging wanneer zich onregelmatigheden voor doen. Schmitz Cargobull Nederland lost die altijd naar behoren op. Verder bevalt ons de bouwkwaliteit van de trailers. Mede om die reden verwachten we dat we probleemloos weer zes of zeven jaar aan het werk kunnen met deze trailers. We zijn benieuwd in hoeverre tijdwinst kunnen boeken met de powercurtain trailers”, aldus Luijckx.

Op de foto vlnr: Jack Luijckx, Sander Jaspers en Michel de Lange.

Bron: trailertotaal.nl (https://trailertotaal.nl/nieuws/item/vorex-eerste-met-powercurtain-trailers-van-schmitz-cargobull)


Vorex Logistics te Dordrecht en haar agent in Ierland, CLF in Ashbourne, werken sinds eind vorig jaar samen. Hun kernwerkzaamheden zijn gericht op het vervoeren van goederen tussen de Benelux en (Noord-)Ierland.

Sinds kort hebben beide partijen eigen dubbeldek containers met hun logo’s aan beide kanten om de samenwerking te bekrachtigen. Deze containers kunnen ongeveer anderhalf keer meer vervoeren dan de reguliere containers! Dit maakt hun werkwijze aanzienlijk efficiënter. Bovendien wordt het milieu minder belast, omdat er minder containers worden ingezet. Vanwege de bewerkelijke manier van laden, worden de containers echter uitsluitend ingezet tussen de depots van beide partijen.

Wilt u meer weten over dit unieke concept? Bel of mail ons. Wij horen graag van u.

    

Vorex Logistics en The Knights of Old Group starten nieuwe dienst: Ireland Express

Onder het mom “je krijgt je pallets niet sneller van en naar Ierland”, zijn Vorex Logistics en The Knights of Old Group een gloednieuwe dienst gestart naar de snelst groeiende economie van Europa.

Met Ierlands indrukwekkende groeicijfers is de tijd rijp om de samenwerking met enkele van haar belangrijkste handelspartners middels deze service te bekrachtigen.  Voor het post-Brexit Britain ondersteunt deze service de wederzijdse handelsbelangen.

De samenwerking tussen Vorex Logistics en The Knights of Old Group in de ontwikkeling van deze service sluit naadloos aan bij de groeiende vraag in de markt. Met 460 vaste partners en 53.000 medewerkers heeft de groep uitgebreide kennis van alle logistieke vraagstukken met betrekking tot transporten van en naar Ierland, de rest van Europa en ver daar buiten.

Uitgerust in de typerende groene(Ierse) kleurstelling en met behoud van de originele Vorex Logistics en The Knights of Old Group huisstijlen, bied de  “Ireland Express” o.a. expresse dienst, economy service, specifieke tijdsleveringen, late cut-off tijd en een dedicated customer service ondersteuning, 24/7 !.

De omvang van de diensten welke Vorex Logistics en The Knight of Olds Group haar klanten bieden, in combinatie met de servicelevels welke slechts door individuele partijen geleverd kunnen worden, is een perfecte mix voor het succes van de groep.

Met ruime ervaring in de retail, pharma en de levensmiddelen industrie, kan elke pallet/vracht via de Ireland Express rekenen op een snelle en betrouwbare verwerking tegen concurrerende tarieven.

Voor meer informatie: www.irelandexpress.nl en sales@irelandexpress.nl

Rhumveld, dedicated customer of Vorex LogisticsLarge consignments delivered by international trailersto minimise the handling of Rhumveld superfoods

Rhumveld Winter & Konijn is a long established Dutch company that specialises in the sourcing, processing and distribution of conventional and organic nuts, dried fruits and seeds.

The Requirement
‘Superfoods’ figure prominently and Rhumveld offers a full assortment of superfoods both conventional and organic. These include Chia, cranberries, Goji berries, hemp seed, Inca berries, mulberries and quinoa. With its head office and main warehouse in The Netherlands and branch offices in the UK, Germany, Denmark, Poland, Estonia and Slovenia, the company wanted super logistics companies to deliver the goods to customers across Europe.

The Solution
Vorex Logistics, Rhumveld’s dedicated logistics partner for the United Kingdom and other European countries, uses the Partnerlink UK network, centrally controlled by the Knights of Old group, for its UK distribution. Both Vorex Logistics and the Knights of Old group are members of Partnerlink Europe, a network of professional, renowned family-owned businesses with a proven track record of high quality transport and logistics services.

Vorex Logistics collects multiple shipments from Rhumveld’s Dutch warehouses on a daily basis for delivery across the UK with a guaranteed delivery of within 72 hours. Most shipments are delivered ‘on wheels’ by Vorex Logistics trailers and a substantial number of small consignments are handled through the Partnerlink UK network controlled by the main Knights of Old site in Kettering.

The Partnerlink UK network enables deliveries to reach customers within 48 hours, regardless of size. Partnerlink delivers to more than 35 locations and quantities range from a single pallet to a full truckload.

Deliveries are made to between three and seven locations a day and average shipments are four pallets. There is a flow back to Holland from the UK warehouse, which is used to optimise vehicle utilisation. Volumes fluctuate over the year but there are no specific peak periods.

Food and food ingredients need to be handled with the utmost care and transport has to be in accordance with HACCP and BRC guidelines. Vorex Logistics also has the SKAL organic accreditation, which means they understand how to handle sensitive organic food ingredients.

Rhumveld and Vorex Logistics recognise opportunities and work closely together to grow and expand the collaboration. Vorex Logistics and The Knights of Old Group have been actively involved in the UK deliveries for Rhumveld since June 2013. The collaboration between Vorex Logistics and the Knights of Old Group dates back to 2004.

Voice of the Customer
Robin Fitzgibbon, of Rhumveld UK, says: ‘Vorex Logistics offers the flexibility and services needed when pallet configurations can change up to the very last moment. Booking in for deliveries and collections is crucial and, by doing so, Vorex Logistics offers Rhumveld and its customers a regular, high quality guaranteed service.’

Super logistics companies for European wide deliveries:
• HACCP and BRC
Food grade accreditation
• SKAL Organic accreditation
• Guaranteed deliveries
• Large consignments delivered by international trailers to minimilise handling

Lees het hele artikel: Nuts, dried fruits and seeds from Holland for guaranteed delivery throughout the UK